Zelfvertrouwen

iedereen meer zelfvertrouwen = een betere wereld voor ons allemaal!

Kom in actie: overwin je angst

De tegenhanger van zelfvertrouwen is angst. Ik vertel het altijd als volgt: angst en zelfvertrouwen zitten bij elkaar op de wip. Ze houden elkaar letterlijk in evenwicht. Heb je last van angst, dan verdringt dit de plaats van jouw zelfvertrouwen. Als je een angstig mens bent, heb je dus weinig vertrouwen in je zelf.

Je kan je dus wel voorstellen hoe moeilijk het is als je bang bent om te werken aan je zelfvertrouwen. De angst blokkeert je voortdurend om in actie te komen. Je bent doodsbenauwd om bijvoorbeeld te gaan winkelen omdat je dan zoveel mensen tegenkomt. Hoe kan je nu in actie komen als je daarmee je zelf blootstelt aan angst die je liever uit de weg gaat?

Er zijn verschillende manieren om aan deze angst te werken. Ik pas zelf al jaren in onze praktijk EFT toe. Dit is een psychologisch gesproken revolutionaire techniek om snel bijvoorbeeld angsten te kunnen overwinnen.

Nadat je de angst met EFT verminderd hebt, kan je in actie komen. Minder angst zorgt er voor dat je bijvoorbeeld wel gaat winkelen in een drukke winkelstraat, waar je normaal gesproken niet zou komen. En daar ligt dan de beloning voor de overwinning, je leefwereld wordt een stukje groter. Vroeger durfde je niet daar te komen, nu wel. In dat nieuw verworven stukje van de wereld moet je enkel nog wennen rond te huppelen. Dat betekent dat je dit nog veel keren deze drukke winkelstraat moet bezoeken totdat het een stukje van jou is geworden.

Alle angsten van mensen zijn een beperking van onze vrijheid. Iedere angst maakt de wereld kleiner. Je ziet dat in een wereld met minder angst, blijkbaar meer zelfvertrouwen is. De mensen voelen zich meer thuis, zich minder bedreigd. De buitenwereld wordt een stukje van hen. Wanneer mensen zich minder bedreigd voelen, zullen ze ook minder behoefte hebben zich te wapenen en te verdedigen tegen de buitenwereld die zij niet hebben leren kennen.  Omdat ze dit niet durfden.

Ik wens iedereen veel zelfvertrouwen toe.

rob@goudenregen.be

Advertenties

No comments yet»

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: