Zelfvertrouwen

iedereen meer zelfvertrouwen = een betere wereld voor ons allemaal!

echt zijn kan je niet leren?

Ben jij echt in het contact met je collega’s, als je praat met je schoonmoeder, met je moeder of vader. Ben je je zelf als je praat met je partner? Stoor je je soms aan de onechtheid van mensen om je heen?

Echt (en oprecht wat daar zeker bij hoort) kan je pas zijn als je weet wie je bent en wil zijn. Het is dat gevoel dat je de zekerheid geeft dat je weet waar je voor staat en gaat. Als je je mening moet geven zal je jouw mening durven geven en niet die anderen van je verwachten. Als je praat met andere mensen herken je direct dat iemand deze zekerheid uitstraalt. Je voelt intuïtief dat dit bij haar of hem hoort. Het is geen aangeleerd trukje, geen toneelstukje, geen houding. Het is authentiek, oorspronkelijk.

Nee, dit kan je niet leren. Je kan wel via een omweg zo ver komen, namelijk door te gaan bouwen aan je zelfvertrouwen. Dat is namelijk de basis van het gevoel dat je echt laat zijn en er voor zorgt dat je je zelf kan zijn in alle omstandigheden. Dan telt namelijk niet meer wat anderen van je denken, enkel is van belang wat jij van je zelf vindt!

paasgroeten
rob

info@schoolvoorzelfvertrouwen.be

Advertenties

No comments yet»

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: