Zelfvertrouwen

iedereen meer zelfvertrouwen = een betere wereld voor ons allemaal!

meer zelfvertrouwen betekent een betere wereld voor ons allemaal

De belangrijkste factor dat de ene mens de ander wantrouwt, bevecht, vermijdt is angst. Als je je buurman of collega vertrouwt ga je heel anders met elkaar om. Het is echter moeilijk iemand jouw vertrouwen te schenken waarvan je verwacht (anders gezegd waarvoor je bang bent) dat deze je belazert. Daarmee komen we op eerlijkheid.

Het is niet altijd even gemakkelijk eerlijk te zijn omdat de ander jouw mening of dat wat je gedaan hebt kwalijk kan nemen. Je durft pas eerlijk te zijn als je minder bang bent voor de veroordeling die daarop kan volgen van de ander. Eigenlijk denken we ons eerlijkheid niet te kunnen permitteren. ‘Wat zullen ze van me denken’. Maar juist door die houding daardoor creëer je al wantrouwen bij je partner, collega, buren, familie.

Je kan dus zeggen dat door wantrouwen de wereld er eigenlijk anders uit ziet. Dit wantrouwen komt voort uit onoprechtheid. En oneerlijkheid is weer een gevolg van weinig zelfvertrouwen. Daarmee is de cirkel rond.

Dat is ook de reden van mijn ontembaar enthousiasme. Het is mogelijk om er voor te zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Daarom heb ik een school opgericht, waar iedereen terecht kan om te leren bouwen aan zelfvertrouwen. Het voelt ontzettend goed om daarmee bezig te zijn, omdat ik het gevoel heb een heel klein steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Ik wens jullie veel zelfvertrouwen.

groetjes,

Rob
info@schoolvoorzelfvertrouwen.be

Advertenties

No comments yet»

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: