Zelfvertrouwen

iedereen meer zelfvertrouwen = een betere wereld voor ons allemaal!

Jaloers

Jaloerse mensen weten het van zichzelf maar geven vaak uit schaamte niet aan zichzelf toe dat ze het zijn. Er zijn ook mensen die zich gespannen voelen zonder de oorzaak te kennen, waarbij jaloezie eveneens in het spel is. Maar hoe komt het toch dat je zo jaloers kan zijn?

Jaloezie betekent dat iemand van wie jij veel houdt in jouw ogen meer houdt van een ander. Jij komt dus op de tweede plaats (voor je gevoel zelfs op de tiende of als je erg veel medelijden met jezelf hebt zelfs op de laatste plaats). Je zou ook kunnen zeggen voor jouw gevoel wordt je liefde niet volledig beantwoord. Vaak zal je hierop reageren met gevoelens van afgunst naar de meer geliefde en geïrriteerdheid naar je geliefde.

Een hele vervelende situatie. Vanuit het oogpunt van zelfvertrouwen betekent dit dat je je afhankelijk voelt van die ander. Zonder zijn of haar liefde denk je niet te kunnen en word je onzeker. Dit gevoel van onzekerheid zet je om in boosheid en irritatie naar de twee mensen die in jouw ogen onder een hoedje spelen TEGEN jou. Je voelt je afgewezen en verlaten.

De zon kan weer voor je gaan schijnen op het ogenblik dat je je gaat realiseren dat wanneer je niet de enige bent waar je geliefde van houdt dat eigenlijk helemaal niet zo erg hoeft te zijn. Trouwens waarom zou hij of zij enkel van jou moeten houden. Daarnaast is het jouw gevoel dat zegt dat je op de tweede plaats komt. Klopt dit eigenlijk wel? Na al deze gedachten ben je al een eind verder. Blijven je jaloerse gevoelens opspelen dan wordt het tijd om EFT toe te passen en zal je zien dat ook jij veel onafhankelijker bent en sterker in het leven staat dan je denkt.

Veel succes!

rob@schoolvoorzelfvertrouwen.be

Advertenties

%d bloggers liken dit: