Zelfvertrouwen

iedereen meer zelfvertrouwen = een betere wereld voor ons allemaal!

de magie van geloof in jezelf

De kracht van geloof in jezelf ligt in de positiviteit die dit oproept. Het positieve gevoel van tevredenheid met jezelf maar daardoor ook met je omgeving. Het is een gegeven dat wanneer je je slecht voelt ieder de neiging heeft dit af te reageren op de omgeving. Dit kan betekenen je slechte humeur wijten aan de postbode die je post te laat bezorgd of de buurman die te veel herrie maakt. Een slecht gevoel verlegt de focus van jezelf naar buiten. Een positief gevoel dat in je leeft en werkt straalt naar buiten. Geeft anderen ook een beter gevoel. Jouw zelfvertrouwen kan bijdragen aan het positieve gevoel dat een ander kan krijgen.

Vandaar dat ik niet stimuleer te geloven in een politieke partij, een ideologie, religie of iets dergelijks. Nee, geloven in jezelf dat is de remedie. Niet alleen in het voordeel van jezelf, maar daardoor ook in dat van je omgeving.

Ik weet dat dit tegenstrijdig voorkomt. Hoe kan je nu bezig zijn met jezelf en daarmee ook je medemens bevoordelen? Die tegenstrijdigheid zit hem in de gedachte dat zelfvertrouwen, geloven in jezelf egoïstisch of egocentrisch is. Maar een egoïst kan iemand zijn die enkel zichzelf ziet en geen rekening wil houden met zijn omgeving. Een egoïst blaakt NIET van zelfvertrouwen. Hij (en zij) zal zijn grens tot in het extreme afbakenen uit angst dat zijn omgeving hem iets ontneemt. De drijfveer in het leven van een egoïst is ANGST, zeker geen zelfvertrouwen. Dus egoïsme en over zelfvertrouwen beschikken hebben niets met elkaar te maken en zijn zelfs elkaars tegenovergestelde.

Geloven in jezelf betekent evenmin navelstaren. Het betekent een goed gevoel hebben met wie je bent en wat je uitstraalt. Je isoleert jezelf zeker niet. het isolement zoek je enkel uit angst (voor je omgeving).

Kortom mensen met zelfvertrouwen zullen vaak aangename mensen zijn die dit positieve gevoel zeker met anderen willen delen. Het geloof in jezelf kan zich verspreiden over de wereld doordat steeds meer mensen gaan begrijpen wat de essentie hiervan is en besluiten dat dit het hoofdvak op iedere school zal worden.

Vanaf dat moment zal ieder leren te gaan geloven in zichzelf om vanuit het gevoel van zelfvertrouwen een wereld te creeeren die er beter uit ziet dan nu. Eentje waarin ieder zich warm en vooral thuis voelt.

veel geloof in jezelf toegewenst

Rob Vellekoop

rob@schoolvoorzelfvertrouwen.be

Advertenties

%d bloggers liken dit: