Zelfvertrouwen

iedereen meer zelfvertrouwen = een betere wereld voor ons allemaal!

Stop met vluchten, kom in actie en doe

Ondanks al je goeie voornemens lukt het je maar niet in actie te komen en je voornemen(s) in daden om te zetten. Steeds bots je tegen een onzichtbare vluchtheuvel op, een muur die je belemmert.

Je hebt allerlei dingen geprobeerd om je voornemen uit te voeren en die ene sollicitatiebrief te schrijven, bij dat bedrijf waar je al zo lang zou willen gaan werken. Je hebt de vrouw van je leven ontmoet, maar je slaagt er maar niet in je plan om haar te ontmoeten te starten.

Je hebt een startprobleem. Boeken over wil en wilskracht heb je al verslonden om die ene vonk, die inspiratie op te doen waardoor je gelooft eindelijk eens je passie te beginnen en te gaan schilderen.

Op een gegeven moment kan je geen zinnige verklaring, lees excuus, meer bedenken waardoor je niet in actie schiet. Je verstand kan je niet meer helpen.

Op zekere dag lukt het je wel, althans dat hoop je, je plan uit te voeren. Misschien heb je dan wel de moed hiertoe. Vandaag niet. Met andere woorden je gaat hopen op een wonder, iets van buitenaf dat jou het duwtje geeft dat je nodig hebt.

maak de sprong met de school voor zelfvertrouwen

maak de sprong met de school voor zelfvertrouwen

En inderdaad soms op onverklaarbare wijze lukt het mensen hun voornemen uit te voeren omdat ze opeens wel in actie kunnen schieten. Maar waardoor dit hen dan nu wel lukt, kunnen ze vaak niet begrijpen.

Volgens mij wordt een zaak gigantisch over het hoofd gezien. En dat is de invloed die onze emoties, ons gevoel op ons heeft.

Volgens mij ligt daarin ook de kern van de zaak besloten. Via de emotionele weg kan je namelijk wel in actie schieten. Je overwint namelijk jezelf (dat wil zeggen je angsten en onzekerheden) door deze aan de bron aan te pakken.

Al redenerend lukt het je niet in actie te komen.

Via de weg van werken met je emoties heb je andere onverwachte mogelijkheden.

Onder voorwaarde dat je bereid bent je emotie als hulpmiddel te aanvaarden en niet als bedreiging te blijven zien.

hartelijke groet,

rob vellekoop
info@schoolvoorzelfvertrouwen.be
info@schoolvoorzelfvertrouwen.nl

No comments yet»

Plaats een reactie