Zelfvertrouwen

iedereen meer zelfvertrouwen = een betere wereld voor ons allemaal!

angst voor crisis is gevaarlijker dan crisis zelf

Meer dan zeventig jaar geleden waarschuwde Roosevelt al dat de angst voor de crisis gevaarlijker was dan de depressie zelf. Toch lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Door de angst die mensen elkaar meer en meer aanpraten is er sinds het instorten van een aantal grote banken een serieuze financiele crisis.

De angst verspreidt zich als een olievlek over de wereld. Waar is het vertrouwen in eigen kunnen gebleven? Massaal rennen mensen achter elkaar aan en storten zich in de afgrond van angst.

Mensen met zelfvertrouwen blijven overeind. Zo las ik gisteren in de krant dat er in noodlijdende concerns ook medewerkers zijn die kansen zien en grijpen, in hun weg naar de top. Niet iedereen laat zich in de luren leggen door angst. En waarom zouden ze ook.

Op de autobeurs in Brussel schijnen de omzetten groter te zijn dan verwacht. De handelaren krijgen weer vertrouwen. Helaas niet de verslaggever die dit nieuws op de Belgische radio bracht. Die eindigde zijn verslag met de verzuchting dat aan het eind van het jaar wel zichtbaar zal worden of dit werkelijk allemaal zo positief is.

Blijkbaar is het werkelijke probleem de angst, of je zou kunnen zeggen het gebrek aan zelfvertrouwen. De School voor Zelfvertrouwen heeft nog veel werk te verzetten. Als de School in haar opzet slaagt is er over zeventig jaar niet zo snel een crisis als nu. Op naar een wereld met meer zelfvertrouwen.

Rob Vellekoop
info@schoolvoorzelfvertrouwen.nl

Advertenties

No comments yet»

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: